Modificare Codul muncii si aspecte privind programe finantare IMM

Monitorul oficial nr. 1249 din 30 decembrie 2021
OUG nr. 142 din 28 Decembrie 2021
Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie – IMM INVEST ROMÂNIA, pentru modificarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, aprobată prin art. II din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 42/2020, pentru modificarea art. III din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 16/2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie – IMM INVEST ROMÂNIA, precum și pentru modificarea și completarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, aprobată prin art. II din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 42/2020, precum și pentru modificarea art. 164 alin. (21) și (22) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii

OUG nr. 142/2021 modifică punctual Codul muncii și aduce mai multe modificări punctuale și foarte importante privind finanțarea IMM.

Potrivit art. V din ordonanță, se modifică prevederile din Codul muncii, ce obligă un angajator să majoreze salariul după 24 de luni, dacă în această perioadă salariatul a fost angajat cu salariul minim garantat în plată.

Față de reglementările anterioare, se precizează că termenul de 24 de luni începe cu data de 01 ianuarie 2022, inclusiv pentru contractele de muncă existente la data de 01 ianuarie 2022, la care salariul este salariul minim brut.

De reținut: prevederile din ordonanță sunt foarte atractive privind finanțarea IMM – urilor și de exemplu pentru programul IMM invest se acordă garanții în sumă de 10 mld lei, din care pentru subprogramul AGRO-IMM invest, plafonul este de 5 mld lei.

 

Consultant Fiscal,
Auditor Financiar,
Adrian Bența

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cadyson

  Date de identificare:

  Selecteaza serviciul dorit:

  Platitor TVA:

  Achizitii intracomunitare:

  Volum documente (Emise/ platite):

  Numar angajati:

  Date personale: