Majorarea cu 200 lei a salariului minim ca valoare neimpozabila

Monitorul oficial nr. 494 din 18 mai 2022
OUG nr. 67/2022 – Ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscale, precum și pentru modificarea și completarea art. 59 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

OUG nr. 67/2022 aduce două modificări normative punctuale:

a). Permite angajatorilor din sistemul privat ca în perioada 01 iunie – 31 decembrie 2022, să majoreze salariul minim brut de încadrare al salariaților de la suma de 2.550 lei la suma de 2.750 lei.

Pentru suma de 200 lei nu se datorează impozitele și contribuțiile sociale obligatorii.

Notă: această posibilitate se adresează în mod exclusiv salariaților ce sunt încadrați cu salariul minim de 2.550 lei din sistemul privat, iar suma de 200 lei nu se va lua în considerare ca sumă neimpozabilă pentru acei salariați încadrați cu un salariu mai mare decât suma de 2.550 lei. Prezenta reglementare nu se aplică pentru salariații plătiți din fonduri publice.

b) Furnizorii de servicii poștale de trimitere a unor bunuri cu plata ramburs au obligația să furnizeze lunar organului fiscal central informații privind aceste trimiteri în baza cărora se transferă achitarea sumei către expeditor, începând cu data ordonanței.

Furnizorul de servicii poștale are obligația să respecte secretul corespondenței, să asigure protecția datelor cu caracter personal și va înștiința expeditorul de comunicarea datelor către autoritatea fiscală.

Notificarea organului fiscal se va face prin depunerea unei notificări pe propria răspundere, formular netipizat până la noi modificări.

Sursa,
Consultant Fiscal,
Auditor Financiar,
Adrian Bența

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cadyson

  Date de identificare:

  Selecteaza serviciul dorit:

  Platitor TVA:

  Achizitii intracomunitare:

  Volum documente (Emise/ platite):

  Numar angajati:

  Date personale: