Accesul la sali de sport venit neimpozabil de natura salariala

Monitorul oficial nr. 36 din 12 ianuarie 2023
Lege nr. 34/2023 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Legea nr. 34/2023 aduce o facilitate fiscală angajatorilor în sensul că dacă aceștia decontează pentru salariați abonamentele cu accesul la săli și facilități sportive în scopul practicării sportului și educației fizice sau, după caz, abonamente la servicii medicale ce sunt decontate tot de furnizorul ce permite accesul la facilitățile sportive, nu sunt venituri de natură salarială și nici nu se datorează asigurări sociale într-un plafon anual de 400 euro de persoană.

În același plafon pot beneficia de aceste categorii de servicii neimpozabile și persoane aflate în întreținerea salariatului.

Această prevedere se aplică începând cu data de 1 februarie 2023.13.01.2023

Și persoanele fizice ce desfășoară activități independente pot deduce la calculul impozitului pe venit accesul în nume propriu la săli și facilități sportive în plafonul de 400 euro de persoană.

Pentru persoanele fizice ce desfășoară aceste activități independente dreptul de deducere a acestor cheltuieli cu accesul la facilitățile sportive se poate exercita începând cu 15 ianuarie, data de la care legea intră în vigoare.

 

Sursa,
Consultant Fiscal,
Auditor Financiar,
Adrian Bența

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cadyson

  Date de identificare:

  Selecteaza serviciul dorit:

  Platitor TVA:

  Achizitii intracomunitare:

  Volum documente (Emise/ platite):

  Numar angajati:

  Date personale: