Modificari importante aduse Codului Muncii – din 7 august 2017

Referitor la stirea postata de noi zilele trecute referitoare la modificarile aduse Codului muncii prin publicarea OUG nr 53/2017, revenim cu cateva completari privind modificari importante incepand cu data de 7 august 2017:

  1. s-a modificat notiunea de munca nedeclarata, majorandu-se semnificativ cuantumul amenzilor pentru munca la “negru” sau la “gri”: Astfel, munca nedeclarata reprezinta:
   a) primirea la munca a unei persoane fara incheierea contractului individual de munca in forma scrisa, in ziua anterioara inceperii activitatii;
   b) primirea la munca a unei persoane fara transmiterea raportului de munca in REVISAL cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii;
   c) primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul de munca suspendat;
   d) primirea la munca a unui salariat in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor de munca cu timp partial.
  2. angajatorul este OBLIGAT sa pastreze o copie a contractului de munca pentru toti salariatii care presteaza munca la sediul social / punctul de munca respectiv (sediu social, punct de lucru etc). Incalcarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda de 10.000 lei.
  3. actul aditional la contractul de munca trebuie incheiat inainte sa isi produca efectele, astfel ca modificari referitoare la functia ocupata, salariul de baza, durata de munca etc trebuie transmise prin Revisal anterior producerii modificarii (spre deosebire de termenul de 20 zile de la data aparitiei modificarii, cum era inainte).
  4.  angajatorul este OBLIGAT sa tina la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru.

blackmart

In concluzie, este foarte important sa respectati aceste prevederi si ca ori de cate ori doriti modificarea contractelor de munca sa anuntati indata persoanele responsabile cu transmiterea revisal-ului din cadrul societatii.

 

 

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cadyson

  Date de identificare:

  Selecteaza serviciul dorit:

  Platitor TVA:

  Achizitii intracomunitare:

  Volum documente (Emise/ platite):

  Numar angajati:

  Date personale: