Procedura conectare online la ANAF aparate de marcat electronice fiscale

Monitorul Oficial nr. 0527 din 19 iunie 2020. Ordin ANAF nr. 2668 din 11 Iunie 2020
Ordin privind aprobarea Procedurii de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale, definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al Agenției Naționale de Administrare Fiscală

Actul normativ aduce noi reglementări în domeniul utilizării caselor de marcat cu memorie fiscală și reglementează obligația conectării la distanță în regim ”online”, în vederea transmiterii de date fiscale către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Conectarea este în sarcina operatorilor economici și trebuie să se realizeze începând cu data de 01 iulie 2020 și până la următoarele termene:

 1. Până la 30 septembrie 2020, de către marii contribuabili;
 2. Până la 31 ianuarie 2021, de către contribuabilii mici și mijlocii;
 3. Începând cu data de 01 februarie 2021, pentru orice achiziție a unei case de marcat fiscale, conectarea trebuie să se realizeze de la data instalării casei de marcat fiscale.

În ipoteza în care operatorul economic își desfășoară activitatea în zone în care nu există rețele de comunicații electronice, casa de marcat poate să funcționeze în sistem ”offline”, însă acești operatori economici trebuie să notifice autoritatea fiscală pentru această procedură.

Notificarea se realizează prin depunerea unei declarații pe propria răspundere, formular tip adoptat în Anexa nr. 2 la prezentul act normativ.

Termenele până la care trebuie depusă această declarație sunt:

 • 30 septembrie 2020, de către marii contribuabili;
 • 31 ianuarie 2021, de către contribuabilii mici și mijlocii.

Pentru acei operatori economici ce vor comunica online date către ANAF, în Anexa nr. 1 la ordin, sunt adoptate proceduri tehnice ce trebuie urmate în scopul realizării conectării.

Sursa:Consultant Fiscal, Auditor Financiar, Adrian Bența

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cadyson

  Date de identificare:

  Selecteaza serviciul dorit:

  Platitor TVA:

  Achizitii intracomunitare:

  Volum documente (Emise/ platite):

  Numar angajati:

  Date personale: