Modificare – actele aditionale la contractele de munca trebuie incheiate inainte sa-si produca efectele

Potrivit OUG nr 53/4 august 2017 pentru modificarea si completarea Legii nr 53 / 2003 – Codul Muncii, art 17 , alin (5) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

“(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (3) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, anterior producerii modificării, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare este prevăzută în mod expres de lege sau în contractul colectiv de muncă aplicabil.”

Inainte, Codul muncii stabilea ca orice modificare a elementelor incluse in contractul individual de munca implica incheierea unui act aditional la document in maximum 20 de zile lucratoare de la data aparitiei schimbarii. Exceptie fac doar situatiile in care o asemenea modificare este prevazuta de lege in mod expres.

Modificarea anumitor elemente contractuale implica, de asemenea, si obligatia de a le raporta Inspecției Muncii, cu ajutorul Registrului general de evidenta a salariatilor (cunoscut mai bine ca Revisal). Astfel, angajatorii care depasesc termenul legal de raportare, de 20 de zile lucratoare de la aparitia modificarilor, risca actualmente o amenda cuprinsă intre 5.000 și 8.000 de lei. Asta inseamna ca modificarea termenului prevazut de Codul muncii aduce automat modificarea termenului de raportare in Revisal.

Sursa: www.avocatnet.ro

 

Adauga comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cadyson

  Date de identificare:

  Selecteaza serviciul dorit:

  Platitor TVA:

  Achizitii intracomunitare:

  Volum documente (Emise/ platite):

  Numar angajati:

  Date personale: